انت هنا الان : شبكة جامعة بابل > مركز البحوث والدراسات البيئية > المركز الاخباري لمركز البحوث والدراسات البيئية > برنامج فرز وتدوير النفايات في جامعة بابل يضع اللبنات الأولى لتنفيذه

برنامج فرز وتدوير النفايات في جامعة بابل يضع اللبنات الأولى لتنفيذه

quality iso   تاريخ نشر الموضوع 15/06/2019 حرر بواسطة مركز البحوث والدراسات البيئية

With the blessing of the President of the University of Babylon Prof.Adel Al-Musawi, under the direct supervision of Prof.Qahtan Al - Jubouri esteemed and the contribution of Hilla surrogate Mr. Sabah Fatlawi. The Central Committee of the program of sorting and recycling waste at the University of Babylon, which is the Chairman of the Committee, Dr. Huda Sami Alhasan and its members Assistant teacher Osamah Jaber Oudah and Mr. Nofal Amer placed concrete pillars in the place allocated for the collection of waste sorted to be used in the construction of the work site and this would reduce the cost of construction. The first of the program, which will be followed by the completion of the construction of the gable for the collection and implementation of external and internal structures for sorting waste in the faculties of the University of Babylon and its joints, as well as contributed to the follow-up work. Prof.Safa Al-Hafeez, Director of the Follow-up Department at the University,Mr. Aqeel Jabbar Al-Rubaie and Eng. Ahmed Hadi Kazem are members of the advisory board in Babil province. The team was accompanied by Dr. Mohammed Jassam, Mr. Mohammed Hadi, Engineer Wissam Mohammad, the official in charge of the Diwan Affairs at the university and engineer Ali Odeh.

بمباركة من قبل السيد رئيس جامعة بابل أ.د. عادل الموسوي المحترم وبإشراف مباشر من قبل السيد المساعد العلمي أ.د. قحطان الجبوري المحترم وبمساهمة مشطورة من السيد قائممقام الحلة السيد صباح الفتلاوي المحترم

قامت اللجنة المركزية لبرنامج فرز وتدوير النفايات في جامعة بابل المتمثلة برئيسة اللجنة الدكتورة هدى سامي الحسن واعضائها المدرس المساعد أسامة جابر  والسيد نوفل عامر  بوضع ركائز كونكريتية في المكان المخصص لجمع النفايات المفروزة التي ستستخدم في بناء موقع العمل وهذا من شأنه أن يقلل من تكلفة البناء وهذه تعتبر المرحلة الاولى للبرنامج والتي ستتبعها إكمال بناء الجملون المخصص للتجميع وتنفيذ هياكل خارجية وداخلية لفرز النفايات في كليات جامعة بابل ومفاصلها، كذلك قد ساهم في متابعة العمل مشكورين كل من  أ.د. صفاء الحفيظ مدير قسم المتابعة في الجامعة والاستاذ عقيل جبار الربيعي والمهندس احمد هادي كاظم أعضاء هيئة المستشارين في محافظة بابل ورافق فريق العمل الدكتور محمد جسام والسيد محمد هادي والمهندس وسام محمد مسؤول شؤون الديوان في الجامعة  وكادره مشكورين والمهندس علي عودة.

إعداد:  نوفل عامر صالح    م.م. أسامة جابر عودة

برنامج فرز وتدوير النفايات